Recept

Morkové knedlíčky do polévky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30361
Kategorie: Přílohy

Ingredience

3 ks Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Morek
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 263kJ
3% Sacharidy 10 g
36% Tuky 27 g
12% Sodík 248 mg
9% Bílkoviny 5 g

Morkové knedlíčky do polévky postup přípravy receptu:

1

Z uvařených hovězích morkových kostí vytlačíme morek, potřebujeme přibližně 150-200 g morku, který pokrájíme na kousky a vyškvaříme. Vyškvařený tuk přecedíme přes síto do mísy (aby byl bez kostí) a necháme ho mírně vychladnout.

2

Pak přimícháme máslo, drobně nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, utřený česnek se solí, pepř, majoránku, vejce a hladkou mouku, vejce, sůl a černý pepř a špetku chilli.

3

Směs dobře promícháme vidličkou a zapracujeme strouhanku.

4

Směs musí mít téměř tuhou konzistenci - vždy při zavařování knedlíčků, si vytvoříme "zkušební". Pokud zkušební knedlíček vhodíme do vařící polévky (nebo čisté vařící vody), musí se potopit a pak přibližně za 1 minutu vyplavat. Při rozváření přimícháme trochu hladké mouky.

5

Morkové knedlíčky můžeme zavářet do polévek i společně s nudlemi.

6

Hotové knedlíčky můžeme zamrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept