Jednoduchý recept

Pikantní masový salát s rajčatovým dresinkem

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30366
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

150 g Cibule sterilovaná
1 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice dijonská
350 g Hovězí maso vařené
2 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
5 polévková lžíce Protlak rajčatový
8 ks Sardelové řezy
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 735kJ
2% Sacharidy 6 g
29% Tuky 22 g
175% Sodík 4 g
84% Bílkoviny 47 g

Pikantní masový salát s rajčatovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Vařené maso nakrájíme ostrým nožem na malé kostičky. Nakládané cibulky scedíme, necháme okapat a rozčtvrtíme. Sardele propláchneme studenou vodou, osušíme na papírové utěrce, 4 ks odložíme stranou a zbytek nadrobno nakrájíme. Vše smícháme s nasekanou petrželkou a pokapeme trochou nálevu z cibulek.

2

Na rajčatový dresink smícháme rajčatový protlak s octem, hořčicí, ochutíme špetkou cukru, soli a pepře. Poté postupně přidáváme olej a šleháme, dokud nevznikne hladká omáčka. Dresink opatrně vmícháme do masové směsi. Salát necháme alespoň 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.

3

Před podáváním dozdobíme zbylými sardelemi. Jako přílohu můžeme použít čerstvě opečený toastový chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept