Jednoduchý recept

Kanárský salát s tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30367

Ingredience

1 ks Avokádo
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rajčata
1 ks Salát římský
1 špetka Sůl
150 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 213kJ
4% Sacharidy 14 g
28% Tuky 21 g
24% Sodík 479 mg
25% Bílkoviny 14 g

Kanárský salát s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Římský salát propláchneme, osušíme, listy nakrájíme na proužky a rozložíme na salátovou mísu.

2

Rajčata omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na silnější kolečka. Oloupanou cibuli rozkrojíme na plátky a rozdělíme na kroužky. Avokádo oloupeme, podélně rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu podélně nakrájíme. Tuňáka necháme okapat a rozdrobíme na malé kousky. Vše rozložíme na salátové listy a ozdobíme olivami.

3

Na zálivku smícháme ocet, sůl, pepř a olivový olej. Připravený salát pokapeme dresinkem a podáváme. Jako přílohu použijeme např. čerstvou žemli.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept