Recept

Zeleninová zapékaná polévka s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30370

Ingredience

Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
100 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Petržel kořen
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
1 l Voda pitná
0,5 l Víno růžové
Zeleninová zapékaná polévka s parmezánem
200 g Brambory
50 g Celer bulvový
100 g Květák
100 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Petržel kořen
200 g Romanesco
3 polévková lžíce Sherry brandy
100 g Strouhanka
100 g Sýr Parmezán
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 053kJ
21% Sacharidy 76 g
191% Tuky 143 g
160% Sodík 3 g
37% Bílkoviny 21 g

Zeleninová zapékaná polévka s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Omytou brokolici Romanesco a květák rozdělíme na růžičky.

2

Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu - mrkev, celer a petržel pokrájíme na kostičky. Očištěné a omyté brambory pokrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

3

V hrnci na rozpuštěném bylinkovém másle podusíme kořenovou zeleninu. Přilijeme 1 litr zeleninového bujonu, přidáme brambory a pomalu vaříme 6-8 minut.

4

Polévku dochutíme solí, pepřem, 3 lžícemi Sherry brandy a nalijeme ji do zapékacích polévkových misek.

5

V pánvi na rozpáleném oleji opražíme strouhanku a do ní vmícháme 100 g nastrouhaného parmezánu a petrželku.

6

Směs rozdělíme na misek s polévkou a dáme je do předem vyhřáté trouby na 200°C zapéct. Zapékáme přibližně 5-7 minut a podáváme. Zeleninový bujon [30258]:

7

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

8

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

9

Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

10

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

11

Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

12

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept