Ruský salát s bramborami a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruský salát s bramborami a fazolkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30371 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Červená řepa |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Fazolové lusky zelené |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
100 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Kapary |
200 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet Sherry |
1 ks | Okurky nakládané |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Okurky nakládané, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapary, Mrkev kořen, Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruský salát s bramborami a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a ve slupce vaříme cca 20-25 min. Do dalšího hrnce dáme vařit červenou řepu. Mezitím očistíme fazolky, oloupeme mrkev a společně povaříme v osolené vodě cca 10 min. Čerstvě vyloupaný hrášek povaříme zvlášť, cca 3 min. Poté zeleninu scedíme, necháme okapat a brambory i řepu oloupeme. |
2 | Na kousky nakrájíme fazolky, mrkev, řepu a brambory. Okurku a kapary necháme okapat a nadrobno nasekáme. Smícháme se zeleninou a octem. |
3 | Na zálivku utřeme žloutek s hořčicí a citronovou šťávou. Postupně za stálého šlehání přiléváme olej a mícháme do krémové konzistence. Dochutíme solí, pepřem a zlehka vmícháme do zeleniny. Rozdělíme na talíře a podáváme. |