Jednoduchý recept

Ruský salát s bramborami a fazolkami

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30371
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

400 g Brambory
1 ks Červená řepa
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Fazolové lusky zelené
0,5 kávová lžička Hořčice
100 g Hrášek
2 polévková lžíce Kapary
200 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet Sherry
1 ks Okurky nakládané
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 953kJ
13% Sacharidy 47 g
191% Tuky 143 g
62% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Ruský salát s bramborami a fazolkami postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a ve slupce vaříme cca 20-25 min. Do dalšího hrnce dáme vařit červenou řepu. Mezitím očistíme fazolky, oloupeme mrkev a společně povaříme v osolené vodě cca 10 min. Čerstvě vyloupaný hrášek povaříme zvlášť, cca 3 min. Poté zeleninu scedíme, necháme okapat a brambory i řepu oloupeme.

2

Na kousky nakrájíme fazolky, mrkev, řepu a brambory. Okurku a kapary necháme okapat a nadrobno nasekáme. Smícháme se zeleninou a octem.

3

Na zálivku utřeme žloutek s hořčicí a citronovou šťávou. Postupně za stálého šlehání přiléváme olej a mícháme do krémové konzistence. Dochutíme solí, pepřem a zlehka vmícháme do zeleniny. Rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept