Chlebový salát se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový salát se zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30372 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 plátek | Chléb Pita |
5 ks | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 špetka | Koriandr mletý |
150 g | Okurka salátová |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 288,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb Pita, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Okurka salátová, Paprika červená, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový salát se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Chlebovou placku nakrájíme na cca 1 cm velké kostičky a nasucho osmahneme na rozpálené pánvi. Jarní cibulky očistíme a najemno nasekáme. Okurku, rajčata a papriky omyjeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | Oloupeme česnek, prolisujeme a smícháme s olejem a citronovu šťávou. Dochutíme solí, pepřem a mletým koriandrem. |
3 | Osmažený chléb smícháme s připravenou zeleninou, najemno nasekanými bylinkami a zálivkou. Ozdobíme olivami a před podáváním necháme cca 1/2 hodiny odležet v lednici. |