Jednoduchý švábský bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchý švábský bramborový salát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30373 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Masový vývar |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduchý švábský bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a ve slupce vaříme v osolené vodě cca 20-25min. Poté slijeme, necháme chvíli stát a ještě horké oloupeme a nakrájíme na kolečka. Naskládáme do salátové mísy. |
2 | Vývar ohřejeme, smícháme s octem, ochutíme solí, pepřem a zalijeme jím brambory. Důkladně promícháme. |
3 | Oloupané cibule nakrájíme na kolečka a na rozpáleném másle cca 7min smažíme dohněda. Přidáme do brambor, dochutíme a ihned podáváme. |