Recept

Polévka s kukuřicí a okrou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30374
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
4 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
0,5 l Víno růžové
1 l Voda pitná
Polévka s kukuřicí a okrou
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
0,5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
250 g Kukuřice cukrová nakládaná
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Mouka kukuřičná
250 g Okra - Ibišek jedlý
1 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 455kJ
18% Sacharidy 65 g
109% Tuky 82 g
135% Sodík 3 g
17% Bílkoviny 10 g

Polévka s kukuřicí a okrou postup přípravy receptu:

1

Mladou okru (do 4 cm dlouhou) omyjeme a odřežeme stopky. Zapékací misku vymažeme (nebo vystříkáme) lehce olivovým olejem. Okru posypeme solí, mletým pepřem černým a mletým pepřem 4 barev, chilli.

2

Předehřejeme troubu na 220°C a okru upečeme tak, že ji každých 5 minut promícháme. Pečeme do zlatohněda přibližně 15 minut.

3

Koriandr omyjeme a otrháme lístky, které použijeme na ozdobu polévky.

4

Mezitím v 1 litru zeleninového bujonu povaříme nakládanou kukuřici, kterou jsme předtím scedili a nechali odkapat. Přimícháme kukuřičnou mouku a 2 lžíce másla a osolíme pode chuti. Vaříme přibližně 4 - 6 minut.

5

Polévku posypeme lístky koriandru, na každou porci polévky poklademe upečenou okru a podáváme.

6

Zeleninový bujon [30258]:

7

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

8

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

9

Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

10

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

11

Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

12

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept