Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30376
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

126 g Bulgur
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička zelená
4 ks Cibulka jarní
6 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Máta
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
350 g Rajčata
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 234kJ
11% Sacharidy 39 g
19% Tuky 14 g
8% Sodík 155 mg
15% Bílkoviny 9 g

Tabúle z bulguru postup přípravy receptu:

1

Bulgur nasypeme do mísy, osolíme, přelijeme vroucí vodou a odložíme na cca 1 hodinu. Poté scedíme a necháme okapat na na sítu.

2

Rajčata namočíme do horké vody, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na malé kousky. Petrželku omyjeme a lístky nasekáme. Cibulky očistíme a celé nakrájíme na kolečka. Chilli papričky omyjeme, odstraníme semínka, česnek oloupeme a obojí najemno nasekáme.

3

Všechny suroviny dáme do salátové mísy, ochutíme solí, pepřem, protlakem, citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou mátou a důkladně promícháme. Odložíme na 30 minut do chladu a poté podáváme např. s pita chlebem.

Poznámka

Příprava - 60 minut včetně louhování, vaření 10 minut a 30 minut na odležení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept