Ementálské toasty se žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ementálské toasty se žampióny
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 30377 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 balení | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 polévková lžíce | Smetana zakysaná 12% |
300 g | Sýr ementálského typu |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 244,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana zakysaná 12%, Sýr ementálského typu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ementálské toasty se žampióny postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky a na másle dusíme cca 5 minut. Poté vmícháme nasekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme, přidáme kysanou smetanu a dobře promícháme. |
2 | Krajíčky chleba rozložíme na rozpuštěné máslo, na ně naskládáme žampiony s orestovanou cibulí, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme přiklopené 15-20 minut v předehřáté troubě. Strouhaný sýr můžeme nahradit sýrem plátkovým. |