Jednoduchý recept

Pikantní květáková polévka s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30386
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
4 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
0,5 l Víno růžové
1 l Voda pitná
Pikantní květáková polévka s jablky
2 ks Cibule
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
600 g Květák
0,5 kávová lžička Pepř bílý
6 ks Ředkvička
5 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
4 polévková lžíce Šťáva jablečná 100%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 331kJ
21% Sacharidy 75 g
99% Tuky 74 g
128% Sodík 3 g
21% Bílkoviny 12 g

Pikantní květáková polévka s jablky postup přípravy receptu:

1

Omytý květák rozdělíme na růžičky. Omytá sladkokyselá jablka oloupeme, odstraníme jadřince a pokrájíme na kostičky. Červenou ředkvičku omyjeme a nastrouháme. Omytý kopr drobně pokrájíme.

2

Cibule očistíme tak, aby zůstala čistá slupka, omyjeme a rozkrojíme na polovinu.

3

V hrnci cibule opečeme dozlatova nasucho rozkrojenou stranou a pak zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu. Přidáme jablka, květák a když polévka přijde k varu, snížíme teplotu a vaříme 6 minut. Pak cibuli vyjmeme.

4

Dochutíme 4 lžícemi jablečné šťávy, solí, pepřem a pomalu přimícháme 5 lžic rozšlehané zakysané smetany a kopr.

5

Do každé porce položíme 1 lžíci nastrouhaných ředkviček a podáváme. Zeleninový bujon [30258]:

6

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

7

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

8

Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

9

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

10

Pak vývar scedíme přes husté síto. Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

11

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept