Čokoládovo-třešňový pusinkový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládovo-třešňový pusinkový dort
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3039 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
50 g | Čokoláda hořká |
300 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
290 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
600 g | Třešně |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 26,9mg |
Draslík | 124,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 838,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kakao - prášek, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládovo-třešňový pusinkový dort postup přípravy receptu:
1 | Bílky s cukrem ušleháme na opravdu tuhý sníh, pomalu přimícháme škrob, kakao a jemně strouhanou čokoládu. |
2 | Na plech s pečícím papírem vyznačíme kruh o průměru 25 cm a nandáme na něj sníh, vytvoříme korpus s mělkým středem. |
3 | Pečeme v mírné troubě asi hodinu a půl. Necháme vychladnout. Střed dortu naplníme okapanými třešněmi z kompotu a ozdobíme ušlehanou smetanou, můžeme přisladit. |
4 | Navrch zapíchneme čerstvé třešně se stopkou. |