Polévka gazpacho - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 390 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka gazpacho
Celkový čas: | 390 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 390 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30390 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 g | Rajčata |
4,5 dl | Rajčatová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 699,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Ocet vinný, Okurka salátová, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka gazpacho postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy nakrájíme okurku na větší kousky a pokrájenou zelenou papriku. Do mixéru dáme rajčata, česnek, cibuli, olej, vinný ocet, citronovou šťávu a rajčatový protlak. Vše umixujeme do hladka. Přidáme umixovanou směs do mísy, vše promícháme, přidáme rajčatovou šťávu, vše promícháme. |
2 | Dle chuti osolíme a opepříme, mísu přikryjeme a necháme v lednici nejméně 6 hodin vychladit. |
3 | Do misek připravíme nakrájenou zelenou papriku, kroužky cibule a česnekové smažené kostičky chleba. Nabereme vychlazenou polévku a podáváme s připravenými miskami papriky, cibule a kostičkami. |
4 | Polévka se podává vychlazená. |
Poznámka
Rajčata oloupaná.