Jednoduchý recept

Polévka gazpacho

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 390 minut
Doba přípravy: 390 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30390
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

3 stroužek Česnek
0,5 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 g Rajčata
4,5 dl Rajčatová šťáva
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 114 kcal
Kilojoule 475kJ
5% Sacharidy 16 g
7% Tuky 5 g
4% Sodík 78 mg
5% Bílkoviny 3 g

Polévka gazpacho postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy nakrájíme okurku na větší kousky a pokrájenou zelenou papriku. Do mixéru dáme rajčata, česnek, cibuli, olej, vinný ocet, citronovou šťávu a rajčatový protlak. Vše umixujeme do hladka. Přidáme umixovanou směs do mísy, vše promícháme, přidáme rajčatovou šťávu, vše promícháme.

2

Dle chuti osolíme a opepříme, mísu přikryjeme a necháme v lednici nejméně 6 hodin vychladit.

3

Do misek připravíme nakrájenou zelenou papriku, kroužky cibule a česnekové smažené kostičky chleba. Nabereme vychlazenou polévku a podáváme s připravenými miskami papriky, cibule a kostičkami.

4

Polévka se podává vychlazená.

Poznámka

Rajčata oloupaná.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept