Lilkový salát se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkový salát se šunkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30395 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
Na dresink | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Lilkový salát se šunkou | |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Lilek |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
250 g | Prosciutto sušené |
40 g | Řeřicha |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 408,4mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Ocet vinný, Česnek, Lilek, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Petržel - nať, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkový salát se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a na 30 minut odstavíme. Znovu ho propláchneme, osušíme a poprášíme moukou. |
2 | V pánvi necháme na polovině oleje zhnědnout česnek a vyjmeme jej. Dohněda osmažíme lilek, vysypeme jej z pánve a necháme okapat na kuchyňském papíře. Osolíme a opepříme. |
3 | Řeřichu rozložíme na talíř a nasypeme na ni lilek společně s prosciuttem a nakrájeným vejcem. |
4 | Svaříme ocet, přidáme olej, citrónovou štávu s bylinkami, vše osolíme a opepříme. Dresink přivedeme k varu a necháme odstát. Dresinkem pokapeme salát a ihned podáváme. |