Jednoduchý recept

Polévka tykvová s pomerančem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30404

Ingredience

2 ks Cibule
900 g Dýně
1,5 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,5 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 587kJ
16% Sacharidy 57 g
18% Tuky 14 g
91% Sodík 2 g
23% Bílkoviny 13 g

Polévka tykvová s pomerančem postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a 4 minuty smažíme, dokud nezměkne. Přidáme nakrájený česnek, dýni, smažíme za stálého míchání 2 minuty.

2

Přidáme horký zeleninový vývar, 2 lžíce tymiánu, pomerančovou kůru a šťávu. Necháme 20 minut pod pokličkou, dokud dýně nezměkne. Směs umixujeme v mixéru do hladka. Osolíme a opepříme. Směs dáme zpět do pánve, přidáme mléko. Ohříváme 4 minuty, ale již nevaříme.

3

Před podáváním posypeme polévku zbylým tymiánem. Můžeme podávat i s kostičkami chleba - kdo má rád.

Poznámka

Zeleninový vývar horký. Z pomeranče vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept