Lilková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilková polévka
Lilková polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30405 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Kapie |
1 kg | Lilek |
1 kávová lžička | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 508,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilková polévka postup přípravy receptu:
1 | Do trouby vložíme lilek a kapii a pečeme, dokud dužina nezměkne a slupka nezčerná. Oloupeme a dužinu nahrubo nakrájíme. |
2 | Rozehřejeme olej, za pravidelného míchání do něj vsypeme česnek a rajčata a smažíme je 2 minuty. Potom přisypeme lilek, kapie, přilijeme vývar, vše opepříme. Zeleninovou směs přivedeme k varu a na mírném plameni ji vaříme 4 minuty. Hrnec sejmeme z plotny a necháme trochu vychladnout |
3 | Zeleninu i s vývarem přelijeme do mixéru a rozmixujeme ji. Směs znovu přivedeme k varu a zvolna vaříme 3-5 minut, dokud se neprohřeje. |