Veronská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Veronská polévka
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30409 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
180 g | Brambory |
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule |
150 g | Fazole |
145 g | Hrášek |
250 g | Kosti hovězí řídké |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
120 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
40 g | Slanina vepřová |
100 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
100 g | Těstoviny Farfalle |
100 g | Těstoviny Penne |
800 ml | Vývar drůbeží |
250 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 50,7mg |
Draslík | 546,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hrášek, Slanina vepřová, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Kosti hovězí řídké, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Těstoviny Farfalle, Těstoviny Penne, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Veronská polévka postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmažíme pokrájený česnek, cibulku, slaninu a kosti a smažíme je 4-5 minut. Přidáme všechny zbylé suroviny kromě těstovin a parmezánu a přivedeme je k varu. Na mírném plameni je pod pokličkou vaříme zhruba 90 minut. |
2 | Z hrnce vyjmeme kosti a odložíme je stranou. |
3 | Vsypeme do něj oba druhy těstovin a vaříme. Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem spolu s křupavým chlebem. |