Zmrzlina s vinnou pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina s vinnou pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3041 |
Kategorie: | Polevy na zmrzlinu |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka rýžová |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pomeranče |
0,5 ks | Skořice mletá |
250 ml | Víno červené |
400 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 53,0mg |
Draslík | 662,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Nové koření celé, Pomeranče, Skořice mletá, Víno červené, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka rýžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlina s vinnou pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z pomerančů vylisujeme šťávu. Kůru z jednoho pomeranče nakrájíme na jemné nudličky a krátce povaříme. |
2 | Pomerančovou šťávu smícháme s červeným vínem, cukrem a kořením, přivedeme k varu a vaříme dokud se tekutina neodpaří na třetinu. Koření vyjmeme, přidáme rýžovou moučku rozmíchanou v trošce šťávy a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme citronovou kůru a máslo. |
3 | Omáčkou přelijeme zmrzlinu a podáváme. |
Poznámka
Použijeme červené pomeranče.