Jednoduchý recept

Syrový marinovaný losos s hořčičnou omáčkou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30411
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr třtinový
100 g Hořčice plnotučná
3 hrst Kopr čerstvý
2 kávová lžička Křen
250 g Losos - filety
3 polévková lžíce Ocet vinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 586kJ
3% Sacharidy 10 g
5% Tuky 4 g
114% Sodík 2 g
25% Bílkoviny 14 g

Syrový marinovaný losos s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Lososové filety rozložíme na pracovní plochu, odstraníme kostičky a potřeme je směsí mořské soli, cukru a pepře. Kopr opláchneme, osušíme a nahrubo nasekáme. Jeden filet vždy posypeme koprem a překryjeme druhým. Jednu třetinu kopru odložíme na omáčku. Maso vložíme do plastikového sáčku, vytlačíme vzduch a uzavřeme. Položíme do pánve, zatížíme prkénkem a necháme 1-2 dny marinovat v lednici. Mezitím občas otočíme.

2

Zbylý kopr nasekáme najemno, smícháme s octem, hořčicí, strouhaným křenem, ochutíme solí a pepřem. Filety vyjmeme ze sáčku, otřeme papírovou utěrkou a šikmo ostrým nožem nařežeme na tenké plátky. Podáváme studené s hořčičnou omáčkou. Jako přílohu můžeme použít čerstvě opečený toastový chléb.

Poznámka

příprava 30 min + 1-2 dny na marinování

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Syrový marinovaný losos s hořčičnou omáčkou
Výborný losos blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept