Syrový marinovaný losos s hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Syrový marinovaný losos s hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30411 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
100 g | Hořčice plnotučná |
3 hrst | Kopr čerstvý |
2 kávová lžička | Křen |
250 g | Losos - filety |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 293,1mg |
Vláknina | 670,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kopr čerstvý, Křen, Losos - filety, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Syrový marinovaný losos s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Lososové filety rozložíme na pracovní plochu, odstraníme kostičky a potřeme je směsí mořské soli, cukru a pepře. Kopr opláchneme, osušíme a nahrubo nasekáme. Jeden filet vždy posypeme koprem a překryjeme druhým. Jednu třetinu kopru odložíme na omáčku. Maso vložíme do plastikového sáčku, vytlačíme vzduch a uzavřeme. Položíme do pánve, zatížíme prkénkem a necháme 1-2 dny marinovat v lednici. Mezitím občas otočíme. |
2 | Zbylý kopr nasekáme najemno, smícháme s octem, hořčicí, strouhaným křenem, ochutíme solí a pepřem. Filety vyjmeme ze sáčku, otřeme papírovou utěrkou a šikmo ostrým nožem nařežeme na tenké plátky. Podáváme studené s hořčičnou omáčkou. Jako přílohu můžeme použít čerstvě opečený toastový chléb. |
Poznámka
příprava 30 min + 1-2 dny na marinování
Výborný losos