Zdravý recept

Treska marinovaná v limetkové šťávě

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30413
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Chilli paprička zelená
1 ks Cibule
500 g Filé z aljašské tresky
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
100 ml Limetková šťáva
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 119 kcal
Kilojoule 499kJ
2% Sacharidy 6 g
1% Tuky 1 g
3% Sodík 63 mg
41% Bílkoviny 23 g

Treska marinovaná v limetkové šťávě postup přípravy receptu:

1

Rybu opláchneme, osušíme a odstraníme případné kosti. Nakrájíme na kostičky velké cca 1 cm, vložíme do velké mísy a promícháme s limetkovou šťávou. Zakryjeme a necháme 6-8 hodin marinovat v lednici. Mezitím maso občas obrátíme.

2

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme jadérka. Nakrájíme na malé kousky. Chilli papričky očistíme a bez semínek nasekáme najemno. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme.

3

K rybě přidáme rajčata, chilli, cibuli, nasekaný koriandr, ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme a před podáváním necháme ještě 15 min odležet při pokojové teplotě. Jako přílohu použijeme např. čerstvý bílý chléb.

Poznámka

příprava 30 min + 6-8 h na marinování

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept