Jednoduchý recept

Česnekové garnáty s petrželkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30417
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

5 stroužek Česnek
1 ks Citrony
500 g Garnát obecný
6 polévková lžíce Olej olivový
4 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 174kJ
2% Sacharidy 6 g
17% Tuky 13 g
41% Sodík 827 mg
63% Bílkoviny 35 g

Česnekové garnáty s petrželkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 250 °C. Garnáty i s krunýři opláchneme, osušíme a rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Petrželku omyjeme, osušíme a lístky nadrobno nasekáme.

2

Česnek promícháme s petrželkou a olivovým olejem a rozdělíme na garnáty. Pečeme na střední liště trouby cca 5 min. Hotové osolíme, dozdobíme kolečky citronu a podáváme horké. Jako přílohu můžeme použít např. bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept