Jednoduchý recept

Vepřová panenka v mandlové omáčce

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30419
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
50 g Mandle
4 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy zelené
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 ks Pomeranče
80 ml Sherry brandy
1 špetka Sůl
500 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 593kJ
5% Sacharidy 19 g
25% Tuky 19 g
28% Sodík 551 mg
52% Bílkoviny 30 g

Vepřová panenka v mandlové omáčce postup přípravy receptu:

1

Vepřovou panenku nakrájíme na kostičky cca 2 cm velké. Pomeranč omyjeme, osušíme, odkrojíme tenkou vrstvu kůry a vymačkáme šťávu. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Olivy rozkrojíme na kolečka.

2

V pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Poté přidáme cibuli, česnek a ještě 1-2 min osmažíme. Nasypeme jemně nastrouhané mandle, pokapeme pomerančovou šťávou, sherry, vložíme pomerančovou kůru a olivy. Ochutíme solí, pepřem a paprikou, důkladně promícháme a zakryté dusíme na mírném ohni cca 5 min.

3

Podáváme horké. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept