Farfalle s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s houbami
Farfalle s houbami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30420 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Bazalka |
350 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Chřest bílý |
400 g | Houby čerstvé |
100 g | Hrášek |
60 g | Máslo čerstvé |
25 ml | Olej olivový |
80 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Farfalle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 29,4mg |
Draslík | 892,8mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 815,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chřest bílý, Hrášek, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s houbami postup přípravy receptu:
1 | Chřest zbavíme tvrdých konců a rozpůlíme. Vložíme jej do vroucí vody spolu s růžičkami brokolice a vaříme 3 minuty, potom slijeme, opláchneme ve studené vodě. Těstoviny uvaříme podle návodu. Slijeme je, propláchneme studenou vodou a nasypeme do olivového oleje, v němž je necháme uležet. |
2 | Ve pánvi rozpustíme polovinu másla a během několika minut lehce osmažíme česnek. Zvýšíme teplotu a přisypeme houby, zeleninu a hrášek. Osolíme a opepříme. Přilijeme smetanu a zprudka vaříme, dokud se část nevypaří a vývar nezhoustne. Přisypeme bazalku a zamícháme. |
3 | Do slitých těstovin přidáme zbytek másla a ve velkém hrnci je na mírném plameni necháme znovu prohřát. |
4 | Přisypeme do nich zeleninu, parmezán, přilijeme omáčku a vše znovu promícháme. Podáváme zbylým parmezánem. |
Poznámka
1Voda na vaření podle potřeby.