Pečené papriky se sardelemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené papriky se sardelemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30421 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
100 g | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 317,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Paprika červená, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené papriky se sardelemi postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozpálíme na 25O °C. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a řezem dolů je rozložíme na plech. Pečeme cca 15 min, dokud slupka neztmavne. Poté je necháme chvíli odpočinout, oloupeme a nakrájíme na nudličky. |
2 | Petrželku opláchneme, osušíme, lístky nasekáme. Oloupaný česnek také nasekáme najemno, promícháme s petrželkou, osolíme a opepříme. Z octa a oleje vyšleháme krémovou omáčku a přidáme směs česneku a petrželky. Nakonec do omáčky vmícháme papriky. |
3 | Přemístíme do mísy. Sardele necháme okapat, rozložíme na papriky a podáváme. |