Zapečené gnocchi s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené gnocchi s ovčím sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30423 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
60 g | Cibule |
5 g | Hořčičné semínko |
30 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
3 g | Muškátový oříšek |
3 g | Pepř černý mletý |
120 g | Polenta |
5 g | Sůl |
85 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 kávová lžička | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 108,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hořčičné semínko, Muškátový oříšek, Polenta, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené gnocchi s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Mléko přivedeme k varu, přidáme rozpůlenou cibuli a bobkový list. Krátce povaříme a vyjmeme cibuli i list. Přisypeme polentu, osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme 15-20 minut, dokud není těsto velmi husté. Poté hrnec sejmeme z plotny, přimícháme nastrouhaný parmezán, polovinu másla, hořčici a muškátový oříšek. |
2 | Těsto podélně rozetřeme na plechu tak v tloušťce 1 cm. Necháme je vychladit a poté nožem nakrájíme na čtverečky. |
3 | Gnocchi rozložíme do vymaštěného žáruvzdorného pekáčku a posypeme ovčím sýrem. |
4 | Gnocchi pokapeme máslem. Vložíme je do trouby a pečeme 15 minut při teplotě 180 °C . Potom je grilujeme, dokud horní vrstva není křupavá. Podáváme ještě horké. |