Jednoduchý recept

Zapečené gnocchi s ovčím sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 30423
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Bobkový list
60 g Cibule
5 g Hořčičné semínko
30 g Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
3 g Muškátový oříšek
3 g Pepř černý mletý
120 g Polenta
5 g Sůl
85 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
2 kávová lžička Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 359kJ
8% Sacharidy 30 g
23% Tuky 17 g
46% Sodík 929 mg
24% Bílkoviny 13 g

Zapečené gnocchi s ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Mléko přivedeme k varu, přidáme rozpůlenou cibuli a bobkový list. Krátce povaříme a vyjmeme cibuli i list. Přisypeme polentu, osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme 15-20 minut, dokud není těsto velmi husté. Poté hrnec sejmeme z plotny, přimícháme nastrouhaný parmezán, polovinu másla, hořčici a muškátový oříšek.

2

Těsto podélně rozetřeme na plechu tak v tloušťce 1 cm. Necháme je vychladit a poté nožem nakrájíme na čtverečky.

3

Gnocchi rozložíme do vymaštěného žáruvzdorného pekáčku a posypeme ovčím sýrem.

4

Gnocchi pokapeme máslem. Vložíme je do trouby a pečeme 15 minut při teplotě 180 °C . Potom je grilujeme, dokud horní vrstva není křupavá. Podáváme ještě horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept