Úhoř po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř po italsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30424 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Mrkev kořen |
210 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Úhoř říční |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 211,3mg |
Draslík | 140,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Pepř černý celý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř po italsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nadrobno nakrájíme a vložíme do kastrolu spolu s celým pepřem. Úhoře stáhneme z kůže, omyjeme, nakrájíme na kousky a osolíme. Přidáme do kastrolu k mrkvi, zalijeme vínem a zvolna vaříme těsně při bodu varu asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Vejce rozšleháme se solí, pepřem a lžičkou oleje. Kousky úhoře ve směsi namočíme a potom je obalíme ve strouhance. Na pánvi na horkém oleji smažíme dozlatova. |
3 | Na talířích ozdobíme kousky úhoře snítkou petrželky. Podáváme s bílým pečivem. |