Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 30424
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Mrkev kořen
210 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
5 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1000 g Úhoř říční
1 ks Vejce slepičí
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,078 kcal
Kilojoule 4 510kJ
3% Sacharidy 12 g
200% Tuky 150 g
15% Sodík 300 mg
50% Bílkoviny 28 g

Úhoř po italsku postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev nadrobno nakrájíme a vložíme do kastrolu spolu s celým pepřem. Úhoře stáhneme z kůže, omyjeme, nakrájíme na kousky a osolíme. Přidáme do kastrolu k mrkvi, zalijeme vínem a zvolna vaříme těsně při bodu varu asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme a necháme okapat.

2

Vejce rozšleháme se solí, pepřem a lžičkou oleje. Kousky úhoře ve směsi namočíme a potom je obalíme ve strouhance. Na pánvi na horkém oleji smažíme dozlatova.

3

Na talířích ozdobíme kousky úhoře snítkou petrželky. Podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept