Křupavé rýžovo- masové kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé rýžovo- masové kuličky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30425 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek |
150 g | Klobása skopová |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Masový vývar |
125 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 l | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
300 g | Rýže jasmínová |
1 špetka | Šafrán |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 203,8mg |
Draslík | 643,8mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 333,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Mozzarella, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása skopová, Máslo čerstvé, Masový vývar, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rýže jasmínová, Šafrán, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé rýžovo- masové kuličky postup přípravy receptu:
1 | Rýži zalijeme vývarem, přidáme šafrán, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme cca 25min. Poté necháme zchladnout. Mezitím smícháme máslo, nastrouhaný sýr a přidáme jedno vejce. Klobásovou náplň rozdrobíme. Mozzarellu nakrájíme na kostičky. |
2 | Oloupanou cibuli najemno nasekáme, rozpálíme lžíci oleje a necháme ji zesklovatět. Přidáme vnitřek klobásy, vyloupaný hrášek, 2 lžíce vody, rajčatový protlak a zakryté cca 5min podusíme. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Hotovu rýži rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich na dlani rozmáčkneme na placičku, dáme trochu náplně, několik kostiček sýra, zabalíme a vytvarujeme kuličku. |
4 | V talíři rozšleháme zbylé vejce, kuličky do něj namočíme a obalíme ve strouhance. Fritovací olej mezitím rozpálíme a kuličky v něm smažíme 4-5min. Necháme okapat na papírové utěrce. Podávat můžeme horké a studené. |
Poznámka
nejvhodnější klobásou je salsicce