Fettuccini s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccini s lilkem
Fettuccini s lilkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30426 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
450 g | Lilek |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Fettuccine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 327,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 456,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccini s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Na polovině olivového oleje osmažíme na kostičky nakrájený lilek a česnek, necháme je změknout. |
2 | Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. |
3 | Do pánve přilijeme zbytek olivového oleje a přisypeme nakrájená rajčata. |
4 | Smažíme je asi 5 minut, potom přidáme bazalku, vše osolíme a opepříme. |
5 | V osolené vroucí vodě uvaříme fettucini a slijeme je. Promícháme je se smaženým lilkem a s rajčaty, posypeme nastrouhaným parmazánem a černým pepřem. |
Poznámka
1Voda na vaření podle potřeby.