Kořeněné tresčí kousky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné tresčí kousky
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30427 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 222,7mg |
Draslík | 62,3mg |
Vláknina | 995,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné tresčí kousky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené filé nakrájíme na menší kousky. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. |
2 | Obalené kousky filé smažíme na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Po usmažení posypeme každý kousek mletou paprikou a špetkou soli. |
3 | Můžeme podávat horké i studené. |