Římský chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Římský chléb
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30429 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Artyčoky sterilované |
5 g | Bazalka |
1 ks | Chléb celozrnný pšeničný |
25 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Rajčata |
6 polévková lžíce | Rajčatová pasta |
250 g | Salám Mortadela |
5 g | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Gouda 45% |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 97,3mg |
Draslík | 969,2mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Bazalka, Chléb celozrnný pšeničný, Rajčata, Rajčatová pasta, Sůl, Sýr Gouda 45%, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Salám Mortadela, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Římský chléb postup přípravy receptu:
1 | Chléb vodorovně rozpůlíme kousek pod vrchní kůrkou a obě části částečně vydlabeme, aby se dovnitř vešla náplň. Obě části chleba zevnitř potřeme olivovým olejem a rajčatovou pastou a odspodu postupně klademe vrstvy uzeniny, sýra a artyčoků s bazalkou, rajčaty a žampiony. Osolíme je a opepříme. |
2 | Náplň zakryjeme druhou polovinou chleba a pevně stáhneme. Obě části několikrát převážeme provázkem, chléb zabalíme do fólie a vložíme na noc do lednice. Zatížíme jej, aby se chutě jednotlivých surovin řádně promísily. |
3 | Chléb rozbalíme, přestřihneme provázek, nakrájíme na porce a podáváme v ubrousku. |