Koblížky z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koblížky z tresky
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 30430 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1000 g | Filé z aljašské tresky |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Petržel - nať |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 222,7mg |
Draslík | 77,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 148,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koblížky z tresky postup přípravy receptu:
1 | Smícháme hladkou mouku, vejce, přilijeme trochu piva a umícháme řidší těstíčko. |
2 | Omyté filé povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě, vyjmeme a nakrájíme na kousky. |
3 | Kousky filé namáčíme v připraveném těstíčku a smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty dokřupava. Po usmažení necháme oschnout na papírové utěrce a podle chuti osolíme. |
4 | Pokrm upravíme na servírovací mísu a ozdobíme dílky citronu a snítkou petrželky. |
Poznámka
Množství piva upravíme podle potřeby.