Jednoduchý recept

Rizoto s modrým sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 30431
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
60 g Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
200 g Rýže arborio
200 g Špenát listový čerstvý
5 g Sůl
200 g Sýr Gorgonzola
60 ml Víno bílé
500 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 376kJ
9% Sacharidy 32 g
8% Tuky 6 g
57% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Rizoto s modrým sýrem postup přípravy receptu:

1

Ve hrnci rozpálíme olej a pár minut v něm necháme změknout nakrájený česnek a cibulku. Přisypeme rýži a důkladně ji v oleji opražíme.

2

Přilijeme víno a rýži vaříme, dokud se víno nevstřebá. Postupně přiléváme vařící vývar, vždy až se vstřebá předchozí dávka. Stejným způsobem pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová.

3

Přisypeme nasekaný špenát a sýr a vše dochutíme. Rizoto zamícháme a vaříme, až špenát mírně povadne a sýr se rozpustí. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept