Sardinky v trojobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky v trojobalu
Sardinky v trojobalu
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30434 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
5 g | Chilli paprička |
60 g | Cibulka jarní |
15 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
600 g | Sardinka obecná |
15 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 73,2mg |
Draslík | 100,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Máta, Olej stolní, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky v trojobalu postup přípravy receptu:
1 | Připravíme ochucené máslo. Zamícháme máslo s mátou, jarní cibulkou, česnekem a chilli papričkou. Zabalíme do fólie a vyválíme váleček. Necháme ztuhnout v lednici. Sardinky obalíme v trojobalu. |
2 | Ve pánvi rozpálíme olej a třetinu másla a dozlatova v ní během minutky z obou stran osmažíme sardinky. Podáváme s ochuceným máslem, posypané mletým pepřem. |