Jednoduchý recept

Polévka telecí s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 195 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 30435

Ingredience

1 ks Cibule
140 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Hřebíček
3 polévková lžíce Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
6 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
450 g Telecí kosti
450 g Telecí maso přední
100 g Těstoviny Vermicelli
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 485kJ
21% Sacharidy 76 g
21% Tuky 16 g
11% Sodík 220 mg
83% Bílkoviny 47 g

Polévka telecí s houbami postup přípravy receptu:

1

Do velké pánve vložíme telecí maso a kosti a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přidáme nakrájenou cibuli, pepř, hřebíčky, muškátový květ a na mírném plameni vaříme 3 hodiny, dokud se nám vývar o třetinu nevypaří.

2

Poté vývar přecedíme, sesbíráme z povrchu tuk a nalijeme do čisté pánve. Přidáme telecí maso, houby, smetanu, uvedeme do varu a necháme povařit 12 minut.

3

Uvaříme v mírně osolené vařící vodě vermicelli - těstoviny, ca 10 minut.

4

Smícháme škrobovou moučku s mlékem v hladkou pastu. Vmícháme do polévky, aby zhoustla. Dle chuti osolíme, opepříme a před podáváním přidáme vermicelli. Okamžitě podáváme.

Poznámka

Telecí maso nakrájíme na tenké plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept