Polévka pastináková na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka pastináková na kari
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30436 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Garam masala |
15 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 ks | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
8,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 8,3mg |
Draslík | 342,0mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Citrony, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Garam masala, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pastinák, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka pastináková na kari postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, pastináky a smažíme 7 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme garam masalu a chilli, 30 vteřin smažíme za neustálého míchání. Zaprášíme moukou, promícháme a vaříme 20 minut na mírném plameni. Přilijeme vývar, přidáme citronovou šťávu a kůru, uvedeme do varu. Vaříme 20 minut. |
2 | Odstraníme pár kusů zeleniny a odložíme stranou na později. Zbývající polévku mixujeme, dokud z ní není kaše. Polévku přelijeme do čisté pánve a přidáme zbývající zeleninu. Povaříme již jen 2 minuty a servírujeme. |
Poznámka
Z citronu potřebujeme šťávu a nastrouhanou kůru.