Polévka rybí s chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka rybí s chilli
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 30437 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
100 g | Bambusové výhonky |
3 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule |
400 g | Filé rybí |
15 g | Houby Shitake sušené |
100 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1,2 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 728,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Chilli omáčka, Cibule, Houby Shitake sušené, Hrášek, Koriandr čerstvý, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Omáčka sojová světlá, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka rybí s chilli postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy dáme houby, nalijeme na ně dostatek vody, aby byly pokryté, necháme 5 minut stát. V cedníku je necháme okapat a poté nakrájíme na větší kousky. |
2 | Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut. Přidáme hrášek, bambusové výhonky, chilli omáčku, sójovou omáčku a vývar, uvedeme do varu. Přidáme koriandr a tresku, necháme 5 minut vařit, aby se ryba důkladně provařila. |
3 | Polévku nalijeme do misek, ozdobíme koriandrem a podáváme horkou. |