Frittata se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frittata se slaninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30438 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
700 g | Cuketa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 306,9mg |
Draslík | 506,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frittata se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Cukety nakrájíme na kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut odstát. Důkladně je opláchneme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na nudličky a dokřupava osmažíme. Přesypeme ji do mísy. |
2 | Ve vypečeném tuku osmažíme cuketu a přendáme ke slanině. Vše okořeníme a přimícháme rozšlehaná vejce. |
3 | Do pánve s tukem vlijeme vejce s cuketou a z jedné strany omeletu osmažíme. Když je jedna strana omelety osmažená, přikryjeme ji talířem a opatrně ji obrátíme pomocí obracečky. |
4 | Omeletu necháme z talíře sklouznout druhou stranou zpátky do pánve, posypeme parmezánem a osmažíme ji z druhé strany. Vyjmeme ji ve chvíli, kdy je hotová i uprostřed. Nakrájíme a ihned podáváme. |