Jednoduchý recept

Polévka kyselá a ostrá

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30439

Ingredience

60 g Bambusové výhonky
3 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Sherry brandy
6 ks Shiitake houby
150 g Sýr sójový - Tofu
1 špetka Sůl
125 g Vepřové maso libové
6 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 938kJ
18% Sacharidy 66 g
19% Tuky 15 g
48% Sodík 958 mg
52% Bílkoviny 29 g

Polévka kyselá a ostrá postup přípravy receptu:

1

Procedíme houby, vymačkáme z nich vodu a vyhodíme tvrdé nohy. Pokrájíme na jemno. Na tenké nudličky nakrájíme tofu, maso a bambusové výhonky.

2

Ve velké pánvi uvedeme vývar do varu a přidáme všechny ingredience, přivedeme k varu a povaříme minutu. Přidáme víno, vinný ocet a sójovou omáčku.

3

Polévku podáváme horkou, ozdobenou jarní cibulkou.

Poznámka

Vepřové maso vařené. Jarní cibulku pokrájíme, slouží na ozdobu polévky. Jakmile se začne polévka vařit, přidáme obilnou pastu pro zahuštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept