Recept

Plněná vepřová roláda s jablečným pyré

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30441

Ingredience

1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Cibule
1 ks Citrony
5 g Cukr třtinový
3 ks Jablka
15 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 špetka Skořice mletá
115 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1,3 kg Vepřová kýta
1 špetka Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Šťáva citrónová
3 polévková lžíce Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 649kJ
8% Sacharidy 30 g
50% Tuky 38 g
15% Sodík 293 mg
77% Bílkoviny 44 g

Plněná vepřová roláda s jablečným pyré postup přípravy receptu:

1

Troubu zapneme na 220 stupňů Celsia. Nejdříve uděláme nádivku, a to tak, že na pánvičce necháme zesklovatět cibulku spolu s česnekem. Pánvičku odstavíme z plotýnky a do ní ještě přidáme strouhanku spolu s citrónovou kůrou, šalvějí, nakrájeným jablkem a nasekanou čerstvou petrželkou. Ochutíme kořením.

2

Naklepané vepřové maso položíme na stůl tak, abychom na něj mohli rozvrstvit nádivku a vše dobře zarolovat a převázat nití. Do pekáčku položíme najemno nakrájenou cibulku, a na tuto cibulku vklademe právě zavinutý závitek. Pečeme ho zhruba 35 minut v troubě při teplotě 190 stupňů Celsia po dobu ještě 90 minut. Když už je jídlo skoro hotové, zhruba tak 15 minut před koncem pečení, pekáček přikryjeme alobalem.

3

Poté uvaříme omáčku: do menšího kastrůlku vložíme jablka, zázvor, skořici a zakápneme to všechno jablečnou šťávou nebo moštem. Po dobu 5-8 minut do změknutí všech ingrediencí je vše nutné alespoň dvakrát promíchat. Do omáčky ještě přilijeme citrónovou šťávu, trochu cukru, soli a pepře. Zbývá nám ještě vybrat kousek skořice, přidáme máslo a takto hotovou omáčku vlijeme do nádoby. Vepřovou roládu servírujeme ve vlastní šťávě s jablečným pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept