Plněná vepřová roláda s jablečným pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vepřová roláda s jablečným pyré
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30441 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
5 g | Cukr třtinový |
3 ks | Jablka |
15 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Šťáva citrónová |
3 polévková lžíce | Šťáva jablečná 100% |
115 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1,3 kg | Vepřová kýta |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 148,2mg |
Draslík | 936,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 75,1mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Cukr třtinový, Jablka, Olej rostlinný, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl, Vepřová kýta, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Šťáva citrónová, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vepřová roláda s jablečným pyré postup přípravy receptu:
1 | Troubu zapneme na 220 stupňů Celsia. Nejdříve uděláme nádivku, a to tak, že na pánvičce necháme zesklovatět cibulku spolu s česnekem. Pánvičku odstavíme z plotýnky a do ní ještě přidáme strouhanku spolu s citrónovou kůrou, šalvějí, nakrájeným jablkem a nasekanou čerstvou petrželkou. Ochutíme kořením. |
2 | Naklepané vepřové maso položíme na stůl tak, abychom na něj mohli rozvrstvit nádivku a vše dobře zarolovat a převázat nití. Do pekáčku položíme najemno nakrájenou cibulku, a na tuto cibulku vklademe právě zavinutý závitek. Pečeme ho zhruba 35 minut v troubě při teplotě 190 stupňů Celsia po dobu ještě 90 minut. Když už je jídlo skoro hotové, zhruba tak 15 minut před koncem pečení, pekáček přikryjeme alobalem. |
3 | Poté uvaříme omáčku: do menšího kastrůlku vložíme jablka, zázvor, skořici a zakápneme to všechno jablečnou šťávou nebo moštem. Po dobu 5-8 minut do změknutí všech ingrediencí je vše nutné alespoň dvakrát promíchat. Do omáčky ještě přilijeme citrónovou šťávu, trochu cukru, soli a pepře. Zbývá nám ještě vybrat kousek skořice, přidáme máslo a takto hotovou omáčku vlijeme do nádoby. Vepřovou roládu servírujeme ve vlastní šťávě s jablečným pyré. |