Kuřecí plátek s marsalou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí plátek s marsalou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30442 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnekové máslo |
600 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 ml | Víno Marsala |
4 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 121,1mg |
Draslík | 577,0mg |
Vláknina | 820,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnekové máslo, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Víno Marsala, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí plátek s marsalou postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa obalíme v mouce a zbytek sklepneme. V pánvi rozpálíme máslo s olejem a maso z obou stran osmažíme. |
2 | Přidáme marsalu, přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme |
3 | 5 minut, dokud se kuřecí maso neuvaří. Kuře vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. |
4 | Přilijeme vývar, přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Potom přimícháme česnekové máslo a okořeníme černým pepřem. Kuřecí prsa zalijeme omáčkou. |