Italské telecí kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské telecí kotlety
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30444 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
6 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Lilek |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
600 g | Telecí pečeně |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
50 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 118,5mg |
Draslík | 701,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 297,3mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová kůra, Lilek, Rajčata, Telecí pečeně, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské telecí kotlety postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olej a vložíme telecí maso, přisypeme citronovou kůru, stroužky česneku a tymián a maso z každé strany osmažíme. Potom kotlety a česnek vyjmeme z pánve, udržujeme v teple. |
2 | V pánvi rozpálíme zbytek oleje a během 3 minut v něm zprudka osmažíme lilek. Přilijeme víno, přisypeme rajčata a bazalku a dusíme ještě 3 minuty, nebo dokud není měkký. Opepříme. |
3 | Telecí kotlety rozdělíme na talíře a podáváme je s česnekem a lilkem. |