Marinované grundle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované grundle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30445 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
6 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1000 g | Grundle |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
10 ks | Nové koření celé |
500 ml | Ocet kvasný lihový |
10 ks | Pepř černý celý |
2 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 56g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hořčičné semínko, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grundle, Ocet kvasný lihový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované grundle postup přípravy receptu:
1 | Rybky vykucháme, očistíme, omyjeme a dobře osolíme. Urovnáme je do kameninové nádoby a necháme 1-2 dny stát. |
2 | Potom grundle vyjmeme a propláchneme ve studené vodě. |
3 | V hrnci svaříme vodu s octem a kořením. Grundle proložíme plátky oloupané cibule, zalijeme horkým kořeněným nálevem a přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu. |
4 | Necháme několik dní proležet v chladničce. |