Jehněčí po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí po italsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
50 g | Cibule |
800 g | Jehněčí kotlety |
3 g | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
150 g | Rajčata |
40 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 88,6mg |
Draslík | 526,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Jehněčí kotlety, Kmín drcený, Koriandr mletý, Olej stolní, Rajčata, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Jehněčí po italsku postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej a z obou stran osmažíme kotlety doměkka. Vyjmeme je a uchováme v teple. |
2 | Zmírníme plamen a v pánvi necháme zesklovatět cibulku a česnek. Přidáme chilli, kmín, přilijeme víno, a než se víno úplně vyvaří, přidáme rajčata a koriandr. Vaříme vše asi 3 minuty. Kotlety podáváme s rajčatovou omáčkou. |