Slanečci v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slanečci v marinádě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30449 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
100 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
150 ml | Olej rostlinný |
800 g | Slaneček |
4 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 411,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Slaneček, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko polotučné, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slanečci v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Žloutky z uvařených vajec utřeme s olejem přidávaným po kapkách, s 1 lžící hořčice a s trochou vody svařené s mlékem a octem. |
2 | Slanečky vymáčíme ve studené vodě, rozpůlíme, očistíme, vykostíme a zbavíme kůže. Jednu stranu každé poloviny slanečka potřeme zbylou hořčicí a posypeme oloupanou, nasekanou cibulí. Maso svineme a upevníme párátky. |
3 | Slanečky zalijeme připravenou marinádou a necháme 2-3 dny proležet v chladničce. |