Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30452

Ingredience

Na krém
4 polévková lžíce Cukr moučkový
3 g Cukr vanilka
1 polévková lžíce Kandované ovoce
1 polévková lžíce Likér kakaový
100 g Ricotta
50 g Čokoláda hořká
Italská roláda
50 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
40 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 917kJ
8% Sacharidy 28 g
12% Tuky 9 g
9% Sodík 180 mg
9% Bílkoviny 5 g

Italská roláda postup přípravy receptu:

1

Vejce našleháme do pěny. Cukr přidáváme postupně, vždy po rozpuštění předchozí várky. Potom přimícháme mouku, mléko a kypřicí prášek.

2

Těsto vylijeme do vymaštěné formy o rozměrech 25 x 30 cm, vložíme je do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C a upečeme. Potom je vyklopíme na papír na pečení. Papír z něj sejmeme a zarovnáme okraje. Těsto z užšího konce srolujeme i s papírem a necháme 5 minut odležet. Znovu je rozložíme a necháme vychladnout.

3

Na krém v míse důkladně promícháme ricottu s moučkovým cukrem, vanilkou a kakaovým likérem. Přidáme čokoládu a kandované ovoce, krém rozetřeme na těsto. Roládu srolujeme a ozdobíme šlehačkou

4

a nastrouhanou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept